top of page

Skole

Ta med klassen din på en historisk reise med både læring og lek, 3000 år tilbake i tid. Vi ønsker dere velkommen til en spennende dag!!!

I Forsand kommune ligger fortidslandsbyen Landa. På Landa har arkeologene funnet tufter som er nesten 3000 år gamle. Vi har bygget opp fire hus slik som de sto her på Fossanmoen for mange tusen år siden. Nå kan elevene besøke fortidslandsbyen vår og se og oppleve hvordan folk bodde og levde her. Vertskapet vil ta deg med på en reise i fortida som starter i bronsealderen og ender i vikingtida.

Elevene vil få se de ulike bygge- og leveforholda fra bronsealderen til vikingtida. Vi vil ta dere med urtehagen og fortelle om hvordan de ulike urtene og plantene ble brukt før i tida. Selvfølgelig vil dere også få smake....

Det blir også mange andre aktiviteter som å kare ull, spinne tråd, og prøve redskapene fra bronsealderen. Nye aktiviteter i år er å lage smykke i ravstein og å lage krukker i keramikk. I tillegg vil vi også arbeide i smia med å smelte tinn. Og så vil vi kåre klassens beste bueskytter!

 

Leker og grilling

Vi kan tilby elevene hardbalne leker med historisk sus: sleggekasting, spiralløp, balansegang i ør tilstand, bueskyting og tautrekking er aktiviteter som fenger de fleste. Vi har også hengt opp en slakkline som barna kan prøve seg på.

Etter en lærerik og spennende dag roer vi oss ned rundt grua i bronsealderehuset og griller pølser.

 

Pris: kr 160,- pr elev ved minsteantall 20 elever. Inkludert i prisen er tre timer opphold med grilling og aktiviteter. Grillmat er ikke inkludert, men det ordner vi dersom dere ønsker. Ellers etter avtale.

 

 

bottom of page